perjantai 18. marraskuuta 2011

Syyskokous 9.11

Topn:in syyskokous järjestettiin tänä vuonna Turku salilla. Aloittelimme hallituksen kokouksella, joka kesti sutjakkaasti tunnin. Suunnittelimme mm. tulevia pikkujouluja (2.12!), teatterissa käyntiä sekä muiden paikallisosastojen vierailua täällä Turussa (25.-27.11).




Varsinainen syyskokous piti sisällään ensi vuoden hallituksen valitsemisen sekä vuoden 2012 toimintasuunnitelman ja talousarvion katsastamisen. Ensi vuoden toimintasuunnitelma pitää sisällään paljon erilaista ja mielenkiintoista ohjelmaa. Kokouksien lomassa vietämme esim. teemailtoja, kokeilemme jälleen uutta urheilulajia (tämän vuotinen tankotanssituntimme lämmittää edelleen mieliä), vierailemme teatterissa, olemme yhteistyössä muiden paikallisosastojen kanssa, järjestämme syksyllä matkan erääseen pohjoismaiseen kaupunkiin...

Kokouksen jälkeen siirryimme nauttimaan illallisen intialaiseen Delhi Darbariin.
Saimme kokoukseen paljon väkeä paikalle ja ruokakin maitti. Joten allekirjoittanut ainakin suosittelee kokeilemaan niin Delhin ruokia kuin Topn:n kokouksiakin! :-)

lauantai 29. lokakuuta 2011

Islanti-teemailta


Islannin matkan jälkeen emme millään malttaneet luopua Islanti-teemasta, vaan teemalla jatkettiin vielä Turussakin. Huippu hienon matkan kunniaksi TOPN järjesti teemaillan, jossa maisteltiin islantilaisia herkkuja, katseltiin valokuvia, kuunneltiin musiikkia ja muisteltiin matkan kohokohtia sekä mitä opimme Islannissa. Tiesitkö esimerkiksi, että kuumat lähteet ovat viilentämättöminä yli 200 asteisia, että Reykjavikistä voi saada omistusasunnon kymmenellätuhannella eurolla tai että Islannissa oli maailman ensimmäinen naispresidentti? Islannista tuliaisina tuotu kuivattu kala maistui Topnilaisille Oivariinilla voideltuna, hieman epäilyttävästä hajustaan huolimatta. Allekirjoittanut toi tosiaan kalan Suomeen tiivisti kahteen muovikassiin käärittynä, ettei haju tarttuisi vaatteisiin summuihin matkatavaroihin :D
Tapahtuma houkutteli paikalle yhteensä 12 osallistujaa fiilistelemään Islanti-teemalla. Ilta oli onnistunut ja herätti vilkasta keskustelua.

torstai 27. lokakuuta 2011

Lenkki & leffailta 13.10

Kolme reipasta lenkkeilijää ja kaksi islantilaisesta elokuvasta kiinnostunutta TOPNilaista kokoontuivat Turun yliopiston tiloihin katsomaan elokuvaa Nói Albínói. Tapahtuma aloitettiin nimensä mukaisesti reippaalla kävelylenkillä kirpeässä syyssäässä. Lenkille lähtivät tosin vain ne kolme reipasta kun taas kaksi vähemmän reipasta jäivät katsomaan huonoja stand up -pätkiä YouTubesta. Onneksi tälläkään kertaa tarjottavissa ei oltu pihistelty, joten kuivin suin ei tarvinnut lenkkeilijöitä odotella! Tarjolla oli tietenkin erimakuisia Skyr-rahkoja, namusia ja islantilaisia keksejä.

Elokuvan jälkeen huulille nousi järkytyksen nostattama kysymys: "Siis oliko tämä HYVÄ islantilainen elokuva??"

Onneksi paikalla oli asiantuntija, joka osasi kertoa, että islantilaiset elokuvat eivät yleensä ole kovinkaan kevyttä katseltavaa, eikä onnellista loppua kannata odottaa. Ei tässäkään tapauksessa kannattanut. Elokuva oli tosin kaikkien mielestä näkemisen arvoinen, eli toisin sanoen jollain tapaa hyvä, ainakin se herätti ajatuksia.

Elokuva kertoi pojasta, joka ei sopeutunut yhteiskunnan vaatimuksiin, vaan kapinoi esimerkiksi koulunkäyntiä ja muita auktoriteetteja vastaan. Tyhmä poika ei suinkaan ollut, mutta joutui kuitenkin hankaluuksiin (tai no, oma henkilökohtainen mielipiteeni oli, että poika oli tyhmä, mutta elokuvassa hänet kuvailtiin lähinnä neroksi). Kaikki meni pojan hyvistä suunnitelmista huolimatta kuitenkin jotenkin pahasti pieleen.

Katsoja sai onneksi itse päättää, oliko elokuvalla sittenkin melko onnellinen loppu vai olivatko meren aallot sittenkin vain kuvitelmaa?

Katsokaa itse ja päättäkää!
http://www.imdb.com/title/tt0351461/

Kirjoittanut: Tiina

tiistai 11. lokakuuta 2011

Avoin Pohjola - seminaari

Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto ja Nuorten Pohjoismaiden Neuvosto järjestivät yhteistyössä Pohjoismaiden ministerineuvoston ja Suomen ulko-, sisä- sekä opetus- ja kulttuuriministeriöiden kanssa seminaarin teemalla suvaitsevaisuus ja avoin Pohjoismainen yhteiskunta. Tapahtuma järjestettiin Norjan heinäkuisen tragedian vuoksi.

Tämä Avoin Pohjola – seminaari järjestettiin Kirkkonummella kongressihotelli Majvikissa. Topnilaisia oli paikalla kaksi. Aamupäivästä seminaarissa kuultiin kulttuuri- ja urheiluministerin tervehdys pohjoismaiden nuorisolle, esitys pohjoismaisista arvoista, etnisesti eriytyneiden asuinalueiden seurauksista yhteiskunnassa sekä sananvapauden ja vihapuheen rajanvedosta.
Sananvapaus ja vihapuhe - esimerkkinä Muhammed pilapiirros-skandaali.


Lounastauon jälkeen oli vuorossa osallistujien ryhmätyöskentelyä. Ryhmissä työstetyt lausumat esitellään pohjoismaisille päättäjille marraskuussa Kööpenhaminassa järjestettävässä Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa. Itse osallistuin workshoppiin aiheella “All different – all equal?”, jossa käsiteltiin aiheita tasa-arvo ja erilaisuus sekä pohdittiin, miten tasa-arvoa ja yhteiskunnan avoimuutta voitaisiin edistää Pohjoismaissa.
Ryhmätyöskentelyä.


Seminaarin lopuksi norjalaisen Arbeiderpartiet -työväenpuolueen nuorisojärjestön edustaja kertoi puolueensa ja norjalaisten näkemyksiä Norjan heinäkuisesta tragediasta. Oli erityisen kiinnostavaa päästä kuulemaan näkemyksiä koko maailmaa puhuttaneesta Norjan joukkosurmasta henkilöltä, joka on ollut itse lähietäisyydeltä seuraamassa tragediaa ja sen seurauksia.

Seminaari oli ehdottomasti osallistumisen arvoinen. Tämä on yksi niistä päivistä, jolloin voin sanoa olevani erityisen ylpeä siitä, että olen pohjoismaalainen :)

maanantai 3. lokakuuta 2011

Islannissa 18.9 Sunnuntai

Sunnuntaina meille oli varattu heti aamusta aikaa hyvinkin suosittuun ajanvietteeseen Islannissa. Kyseessä oli nimittäin ratsastusta islanninhevosilla! Ratsastimme tunnin verran kahdessa eri ryhmässä. Allekirjoittaneelle tämä sopi hyvin, sillä hevoskuiskaajan taidot olivat kovin ruosteessa (tai niitä ei ollut laisinkaan) ja pidemmässä jonossa jolkottelu olisi tuottanut takuulla hankaluuksia...



Pienenä tietoiskuna; islanninhevonen kuuluu maailman vanhimpiin hevosrotuihin. Rotua on kotimaassaan Islannissa jalostettu täysin puhtaana lähes tuhat vuotta, koska hevosten tuonti Islantiin on kiellettyä. Islanninhevosta pidetään luonteeltaan tasaisena ja helppona käsitellä, tämä johtuu osaltaan siitä, että islanninhevoset saavat perinteisesti elää lajityypillisesti isommissa laumoissa ja ulkoilla runsaasti, 
jolloin riski erilaisiin käytösongelmiin vähenee.
Hengissähän tuosta suorituksesta siis selvittiin jokainen ja niin mukavat ratsut olivat jokaisella alla että pidemmän aikaakin olisi issikoiden selässä kelvannut ihailla Heklan maisemia.

Töltti askellajina on ratsastajalle ja hevoselle erittäin tasaista ja mukavaa menoa.


Heklakeskus oli pian ratsastelun jälkeen jätettävä taakse ja suunnattava takaisin Reykjavikiin. Paluumatka kului huomattavasti sutjakkaammin kuin menomatka ja olimme odotettua aikasemmin perillä. Ehtisimme vielä muutamaksi tunniksi ostoksille satamassa sijaitsevaan suureen kirpputorihalliin. Moni löysi tuolta reissulta paljon puhutun villapaidan ja muita löytöjä. Huolimatta hieman kalliimmasta hintatasosta, taisi jokaiselle jäädä käteen jotakin kotiin vietävää.

Leirubakki hotellimme
Shoppailujen jälkeen meille tarjoitui loistava tilaisuus lähteä vierailemaan paikallisen luokse kaupungin lähistölle. Illallaisella oli tarjolla lammaspaistia islantilaiseen tapaan jäkiruokineen ja mitään moitittavaa en ateriasta keneltäkään kuullut. :-) Kiitokset vierailun järjestelyistä Lasselle ja tietysti itse emännälle ja hänen tyttärelleen!

Kaksi meistä vielä päättivät tehdä viimeisen tutustumiskäynnin Reykjavikin yöelämään ennen aikaista aamuherästystä. Huolimatta vauhdikkaasta maineestaan yöelämän tarjoajana, ei paljoa ollut tarjolla sunnuntai yönä. Lienee kirjaimellisesti ”lepopäivä” tuolla saarella vaikka viikon muut päivät kelpaavatkin ulkoilulle. ;-) Yöpyminen jo tutuksi tullessa Packpakersissa (natisevat sängyt ja piippaava ovi lämmittävät mieltä jo tässä vaiheessa) jäi aavistuksen lyhyeksi kun herätys lentokentälle koitti siinä neljältä aamuyöstä.

tiistai 27. syyskuuta 2011

Gullfoss-vesiputoukset & Geysir


17.9.2011

Reissun ensimmäisenä aurinkoisena päivänä, lauantaina, autoralli suuntasi Heklakeskuksesta päiväretkelle kohti vesiputous Gullfossia ja vettä suihkivaa Geysiriä eli kahteen kolmesta Golden Circlen turistikohteesta. Nimen Golden Circle on saanut entiseltä Islannin presidentiltä Vigdis Finnbogadottirilta, joka on sanonut, että Islannin saagoissa menninkäiset kantavat vyötäröllään suunnattoman kaunista, kullasta punottua vyötä. Nimi on osuva, sillä kohteet ovat uniikkeja ja mielettömän kauniita.
Maisemia Heklan ja Gullfossin väliseltä ajomatkalta.

Islantilaiset lampaat autotiellä :)


Gullfoss, jonka 30 metriä korkea putous syöksyi valtavalla vyöryvällä voimalla korkeassa, kapeassa rotkossa oli vaikuttava näky. Laskeuduttaessa rotkon seinämän kielekkeelle ihmettelemään lähempää Hvita-joen myllerrystä ja pauhua, saivat TOPNilaiset ihastella auringonpaisteen johdosta synkän putouksen välttäneiden ja ilmaan tanssimaan jääneiden vesipisaroiden muodostamaa värikästä sateenkaarta.
Gullfoss

Topnilaisia Gullfossilla


TOPNilaisten geologian ja biologian tiedot pääsivät koetukselle, kun geotermian ja luonnonvoimien näyttämöllä saimme seurata tulen ja veden taistelua silmiemme edessä Haukadalurin kauniiden ja kirkkaiden kuumien lähteiden puistossa. Pääsimme lisäksi harjoittelemaan nopeita sormirefleksejä valokuvauksessa, sillä kohtuullisen säännöllisesti noin 10 minuutin väleissä 25-35 metriä ilmaan purkautuva Geysirin sukulainen Strokkur oli hyvin nopea ja ennalta-arvaamaton liikkeissään. Itse vanha Geysir, joka on antanut nimensä kaikille maailman muillekin vastaaville kuumille lähteille pulputteli rauhallisesti ilmakuplan silloin, toisen tällöin.
Kuumalähde

Stokkur purkautuu.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

16.9. Reykjavik + Leirubakki

Perjantaina meillä oli aikaa nukkua hieman pidempään, sillä päivän ensimmäinen ohjelmanumero, vierailu Islannin Suomen suurlähetystössä alkoi vasta kymmeneltä. Nyt meillä ei ollut suunnistusvaikeuksia, sillä näimme hulmuavan Suomen lipun jo kaukaa. Vierailun aikana saimme tavata suurlähetystön henkilökuntaa ja keskustella päivänpolttavista kysymyksistä. Lisäksi suurlähetystössä Cimo:n harjoittelussa oleva tyttö kertoi meille omista kokemuksistaan Islannissa.


Suomen Islannin suurlähetystö







Suurlähetystöstä saimme myös vinkin aivan ihanasta lounaspaikasta, nimeltään Sægreifinn. Siellä kaikki saivat valita mieleisensä kalavartaan, jotka sitten jaoimme sulassa sovussa. Halukkaat saivat myös maistaa islantilaista erikoisuutta, lahtivalasta (minke whale).Lounaan jälkeen vuorossa oli valassafari. Ostettuamme liput kiipesimme alukseen. Päällemme saimme lämpimät ja vedenpitävät haalarit, onneksi, sillä kastumiselta ei voinut välttyä. Onneksemme lipun hintaan kuului myös pahoinvointipilleri ja aikamoista keinutusta olikin luvassa. Valaita emme valitettavasti nähneet, mutta saimme nauttia raikkaasta meri-ilmasta ja oppaan kertomasta valasinfosta. Korvaukseksi siitä, ettemme nähneet valaita, saimme ilmaiset liput uudelle valassafarille. Liput ovat voimassa kaksi vuotta, joten ehkäpä matka käy Islantiin uudelleen kahden vuoden sisällä. :)

Ihana kalaravintola satamassa

Ravintolan "ruokalista"





Valassafarilla





Valassafarin jälkeen osa porukasta lähti hakemaan varaamiamme autoja ja osa porukasta hostellille noutamaan tavaroita. Saatuamme autot suuntasimme kohti Heklaa ja hotelliamme Leirubakkia epäluotettavan navigaattorin avulla. Matkalla pysähdyimme islantilaisessa ostoskeskuksessa, mutta valitettavasti shoppailuun ei ollut aikaa. Nappasimme vain nopeasti evästä mukaamme ja nautimme pikaruokaillallisen. Matka Lerubakkiin oli pimeä ja mutkainen, ei toivoakaan, että olisi voinut ihailla maisemia. Lopulta löysimme hotellille ja pääsimme majoittumaan. Kahden hengen huoneet omalla kylpyhuoneella olivat luksusta Reykjavikin hostellin jälkeen. Hotellin terassilta löytyi myös ihanaakin ihanampi hot tub, jossa oli ihana rentoutua pitkän päivän päätteeksi.

perjantai 23. syyskuuta 2011

Fimmtudagur (torsdag) 15.9.2011, Reykjavik Island


Program:
-Alþingi, Alltinget
-Nordens hus
-Träffa medlemmar av Nordklubburin

Torsdagen var vår andra dag på Island men vår första hela dag på ön. Att vakna upp i Reykjavik var på något sätt otroligt, vi var verkligen på Island nu!!! Det blev en rätt så tidig väckning eftersom vi hade mycket program den dagen. Dock önskar jag att vädret varit lika fint som dagen innan då vi badade. Vi vaknade till en gråaktig morgon med lite duggregn men speciellt kallt kan man inte påstå att det var. Det heter ju trots allt att det alltid regnar och är kallt på Island. Frukost fick vi på vårt hostel, Reykjavik Backpackers, därifrån vi strax efter frukost gav oss av mot Islands parlament, Alþingi. Vi fick en rundvandring i både den gamla och den nya delen av parlamentets utrymmen, allt från Alþingis cafeteria och konst till självaste sessionssalen, där en ny diskussion precis skulle börja. Min första reaktion var hur alla ledamöter kunde få plats i sessionssalen som jag tyckte var liten och mysig. Hur en sessionssal kan vara mysig har jag ingen aning om. Det kanske var läderstolarna och borden av trä samt förklaringen hur ledamöterna får sina platser tilldelade. Platserna lottas nämligen ut genom att ledamöterna får dra var sin pinne ur ett skrin och på pinnarna står vilken plats de skall sitta på. De sitter alltså inte partivis som hos oss utan är utlottade på måfå. Det var fascinerande att få höra om Islands strävan till självständighet och frigörelse från Danmark.
Eduskuntatalo

Topnilaiset odottamassa eduskuntatalovierailua.

Efter besöket på Alþingi var det dags för lunch. Näst på agendan var ett besök till Nordens hus. Det låg lite utanför centrum i ett träskområde så det tog lite tid att ta sig dit ut till fots. Vi fick en rundvandring, en presentation om Nordens hus verksamhet samt fick träffa finnar som jobbade där. Det var tråkigt att få höra att finskan inte längre undervisades på Nordens hus. Nu har islänningar ingen möjlighet att få studera finska, även om de skulle vilja det. Finland har slutat stöda undervisningen i det finska språket och i och med det hade ”det finska rummet” gjorts om. Det behövdes ju inte längre inom undervisningen
Nordens Hus - designed by Alvar Aalto.

Pohjolan talon johtaja esittelemässä heidän toimintaansa Topnilaisille.

Nordens Husin palveluista löytyy mm. taululainaamo, eli heidän jäsenensä saavat Pohjolan Talon kirjastokortilla lainata taidetta koteihinsa.

Sist men inte minst den torsdagen träffade vi en medlem av Nordklubburin- Föreningen Nordens Ungdomsförbund på Island, i deras utrymmen, på deras kontor. Nu fick vi veta om deras verksamhet samt svar på frågor gällande det vardagliga livet på Island. Vi pratade om att studera på universitet, om att köpa eller hyra lägenhet, om lokaltrafiken som egentligen inte finns samt om löner och beskattning. Det var lite av en chock att få höra om lönenivåerna på Island och vad det kostar att leva på ön.
Norden-yhdistyksen toimistolla Reykjavikissa.

Kahvia, pullaa ja Islanti-infoa Nordenin toimistolla :)

På kvällen, efter alla besök, gick vi ut på restaurang och fick se en skymt av det berömda nattlivet i Reykjavik.

tiistai 20. syyskuuta 2011

TOPN Islannissa 14.-19.9.2011 - Saapuminen Reykjavikiin


Keskiviikko 14.9.

Matka alkoi oikeastaan jo tiistai-iltana laivamatkalla Turusta Tukholmaan. Päädyimme tällaiseen reittivalintaan, koska Stokiksesta oli paljon halvempi lentää Reykjavikiin kuin Helsingistä. Lensimme Icelandairilla.
Ensinäkymät Islantiin lentokoneen ikkunasta olivat yhtäältä eksoottiset, toisaalta tyypilliset ja odotetut: Vatnajökull-jäätikkö paljastui pilvien takaa. On tyypillistä, että jäätikön yläpuolella ilma on kirkasta, vaikka muuten olisi pilvinen sää. Se johtuu valtaisan jäämassan aikaansaamista ilmavirtauksista, kuten eräs islantilainen meitä myöhemmin asiasta valisti.
Laskeuduttuamme ja Keflavikin kotoisan tuntuiselta lentoasemalta ulospäästyämme saimme ensituntuman paikalliseen maisemaan. Muuten, Keflavik on valittu vuoden parhaaksi lentokentäksi Euroopassa. Mutta siitä maisemasta: avaraa ja aukeaa. Karua. Ei puita. Tosi vaikeakulkuisen näköistä laavakivikkoa. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Illan ohjelmassa oli pulikointia Blue Lagoon –ulkoilmauimalassa. Paikka saa vetensä tuliperäisen maan syvyyksistä. Alkujaan vesi on kovassa paineessa 240-asteista. Sitä käytetään sähköntuotantoon ja käyttöveden lämmittämiseen, jonka jälkeen sen lämpötila säädellään uintiin ja killutteluun mukavaan vajaaseen 40 asteeseen. Ei hullumpaa, vai mitä? Ja allas on suuri, kuten kuvasta näkyy. Saunat, suihkut ja vesiputous kuuluvat tietysti asiaan. Samoin veden sisältämät, iholle terveelliset ainekset. Näitä aineita kertyy sedimenttiin, joka näkyy valkeana kerroksena kaikkialla veden reunoilla ja rannoilla. Tätä valkeaa tahnaa suositeltiin myös levitettäväksi iholle, ja niinpä moni uiskentelikin naama valkoisena vaaleansinisessä vedessä, mukaan luettuna TOPNilaiset.
Blue Lagoon on matkan varrella Keflavikista Reykjavikiin. Matkat kuljimme bussilla. Illan päätteeksi saavuimme majapaikkaamme Reykjavik Backpackers –hostelliin aivan kaupungin keskustaan. Koko porukka majoittui sulassa sovussa samaan kahdeksan hengen huoneeseen.

TOPNilaisia Blue Laguunilla.


Maisemaa reitin varrelta.
Uimassa kuumassa lähteessä.
Kuuman lähteen kasvonaamio kaunistaa :)


lauantai 17. syyskuuta 2011

Turun sightseeing 10.9.2011



Föriltä

TOPNin FNUFille järjestämä kuutamoöinen kaupunkikierros Suomen vanhimman kaupungin, Turun maisemissa oli täynnä kulttuuria ja nähtävyyksiä, historiaa ja nykypäivää. Kierrokselle mahtuivat ilmainen risteily Suomen ainoalla ilmaisella lautalla, Förillä, kävely katulampuin ja Kulttuuripääkaupunkivuoden ansiosta Itämeriaiheisin taideteoksin koristellun Aurajoen varressa, kiipeäminen Vartivuorelle maisemia katselemaan kattojen ylle sekä pysähdys Vanhan Turun keskustorin ja Suomen joulukaupungin sydämessä Vanhalla Suurtorilla.

Forum Marinumilta

Bar Apteekista

FNUF Nordenin syyskokous Turussa 9-11.9.2011


FNUF Norden on kaikkien pohjoismaiden Norden yhdistysten nuorisoliittojen yhteistyöelin, joka toimii keskustelufoorumina jäsenjärjestöilleen. FNUF Nordenia johtaa työvaliokunta, joka koostuu kolmesta jäsenestä. Työvaliokunnan toiminnan lisäksi FNUF Norden kutsuu jäsenjärjestöjensä edustajat kaksi kertaa vuodessa koolle kevätkokoukseen maaliskuun lopulla ja syyskokoukseen syyskuussa.

Tämän vuoden syyskokous järjestettiin kulttuuripääkaupunkiteemalla Suomen Turussa, ja TOPN oli mukana järjestämässä koko viikonlopun kestänyttä kokousta.

Kokousviikonloppu aloitettiin perjantai-iltana yhteisellä illallisella ravintola Blankossa. Illallisen jälkeen TOPNilaisille tarjottiin tilaisuus tutustua FNUF Nordenin edustajiin Kårenin saunalla. Saunalla odottikin kostea yllätys, sillä saunan yhteydessä ei ollut illanviettoon sopivia tiloja, paitsi tietenkin pukuhuone. Kosteat oltavat eivät kuitenkaan pohjoismaisia vieraitamme haitanneet, vaan hyväntuuliset vieraat jatkoivat Turun yöhön.

Lauantain kokouksessa valittiin uusi työvaliokunta, keskusteltiin vuoden tapahtumista ja käytiin läpi ensi vuoden tapahtumakalenteri.



Työvaliokuntaan valittiin työvaliokunnan puheenjohtajaksi Rasmus Madsen Tanskasta, Emma Mustala Suomesta ja Fredric Jådd Nygård Norjasta.

Loppuvuosi onkin tapahtumarikasta aikaa. Ihmisoikeusseminaari Mänskliga rättigheter i Östersjöregionen järjestetään UNR:n istunnon yhteydessä 28.10.2011. UNR etsii avustajia seminaariin eri pohjoismaista FNUF:n kautta. FNUF toimii myös tapahtuman osarahoittajana.

PNN ja UNR järjestävät 11.10.2011 Avoin Pohjola –seminaarin. Seminaari sai ideansa Norjan tapahtumien jälkeen, ja teemana on suvaitsevaisuus ja avoin pohjoismainen yhteiskunta. Lisätietoja, ilmoittautumisohjeet ja muut yhteistyökumppanit löytyvät osoitteesta http://www.oppnanorden.fi/

 FNUF Sverige järjestää kick off -tilaisuuden syksyllä kaikille FNUF Nordenin jäsenjärjestöille. Tilaisuudessa on tarkoituksena pohtia samoja ongelmia, kuin joiden kanssa TOPNkin painiskelee, eli miten saada uudet jäsenet sitoutettua toimintaan. Kutsua odotellessa!

Loppuvuoden kohokohtana järjestetään tietysti Humorhelg Islannissa (11-13.11.2011). Islannista raportoitiin, että järjestelyt ovat hyvällä mallilla ja ilmoittauneita on tullut runsaasti.


maanantai 5. syyskuuta 2011

Mahdollisuuksien torilla

TOPN osallistui menneenä viikonloppuna Turun mahdollisuuksien torille esittelemään toimintaansa. Oman toimintamme lisäksi jaoimme myös tietoa Pohjola-Nordenin ja Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton toiminnasta. Tapahtuma oli onnistunut ja ihmiset kävivät kyselemässä pohjoismaisesta toiminnasta ja pääsimmepä jopa kuulemaan kävijöiden mielipiteitä ja keskustelemaan pohjoismaiden poliittisestakin tilanteesta :)

Järjestöjen infotorin lisäksi päivän ohjelmassa oli mm. venäläistä kansanmusiikkia, afrikkalaista tanssia ja kuorolaulua.
Suvi päivystämässä TOPNin pisteellä.
Venäläistä kansantanssiopetusta.


sunnuntai 4. syyskuuta 2011

TOPN Bloggaa!


Nyt myös Turun opiskelijoiden Pohjola-Norden - eli TOPN - on päättänyt siirtyä Blogi aikaan! Sivustollamme pääset tutustumaan Topnin toimintaan ja siihen mitä käytännössä puuhailemme.

Syyskausi polkaistiin tänään virallisesti käyntiin toimintaseminaarissa, jossa kohtalaisen pieni, mutta sitäkin innokkaampi joukko hallituslaisia sekä muita jäseniä kokoontui suunnittelemaan tulevan syksyn tapahtumia. Tapahtumakalenteriin päätyi esimerkiksi Islanti-teemailta, Aktiivi-ilta Flow-parkissa, Suomen muiden paikallisosastojen vierailu kulttuuripääkaupunki Turussa sekä sauna-ilta tunnelmallisessa Ruissalossa.

Syksyn kohokohtana on jo reilun viikon päästä edessä TOPNin matka Islantiin, jota on suunniteltu ja odotettu lähes vuoden verran. Islannista myös luvassa pian blogi-tarinoita sekä kuvia :)




Syksyn toimintaseminaari